0
0Ft+Áfa

Hírek

SATA Légzésvédelem a tiszta levegőért
     Légzésvédelem,
avagy a hosszú élet titka!
 
Egészségünk megőrzése talán az egyik legdrágább dolog életünkben. Ahogy öregszünk, egyre jobban átérezzük ennek fontosságát és olykor a hiányát is! Mivel időnk jelentős részét munkával töltjük, ezért itt is fokozott figyelmet kell fordítanunk testünk és szervezetünk védelmére.
A festő/fényező iparágban dolgozók számára kiemelten fontos terület a munkavédelem és ezen belül a légzésvédelem!

Ezen területen dolgozó szakemberek naponta több órát vannak kitéve különböző szerves gázok és gőzök káros hatásainak, amelyek az évek során - megfelelő védelem nélkül - kegyetlenül otthagyják nyomukat a szervezetben.
 
 
Sok helyen használnak ezek kivédésére különböző légzésvédelmi termékeket, mint pl. pormaszkokat, szűrőegységgel rendelkező fél álarcokat, vagy akár az egész arcot fedő teljes álarcokat. Ezen termékek különböző szűrési fokozatokkal, kényelmi szintekkel alkalmazhatóak az adott tevékenységnek megfelelően.

 
 
A felhasznált festékek összetevői viszont folyamatosan változnak, ahogy a gyárak újabb és újabb fejlesztésekkel rukkolnak elő. A környezetvédelmi előírásoknak megfelelően egyre nagyobb teret kapnak a vizes bázisú festékek, bevonatok, szemben az évtizedeken át használt oldószeres rendszerekkel.
 
A vizes bázisú anyagok használatakor még a korábbinál is nagyobb hangsúlyt kell fordítani szervezetünk védelmére, mert ezen anyagok káros összetevői nem csak légúti úton tudnak bejutni szervezetünkbe, hanem képesek felszívódni a bőrön vagy nyálkahártyán keresztül is!
A hosszan tartó szennyezet levegő súlyosbodó szív és érrendszeri betegségeket illetve légzőszervi betegségeket okozhat. Idővel egyre jobban terheli a szívet és a tüdőt, ezzel csökkentve a test oxigén ellátottságát, károsítja a sejteket és ezáltal felgyorsítja az öregedést!
 
Sajnos a káros anyagok fokozott negatív hatását csak évek múltán érzékeljük, ezért nagyon fontos hogy időben gondoskodjuk saját egészségünk védelméről!
 

A SATA kifejlesztette a légzésvédelemre és a bőrön keresztüli felszívódás kizárására maximális megoldást nyújtó álarcát a SATA air vision 5000 terméket. Ennek segítségével kizárhatunk minden olyan káros anyaggal való közvetlen érintkezést, amely veszélyeztetheti szervezetünket!
 
 

A SATA air vision 5000 maximális figyelmet fordít az egészség védelmére. Egy teljesen újszerű, kényelmes és ellenállás nélküli légzést biztosít viselője számára.
Modern ergonomikus kialakításával, több irányú állíthatóságával az air vision 5000 minden fejformához könnyen illeszkedik.  
A csökkentett, egyenletes zajszint 64 dB, mely még inkább komfortosabb használatot eredményez!
A maszk rendkívül nagy látószöge 220° mely 297 cm²-en valósul meg, ezzel tökéletes, tükröződésmentes rálátást biztosít a munkafelületre.
A modern öv kialakítása kényelmesebb és biztonságosabb használatot eredményez a különböző kiegészítő egységek használatával együtt is, mint a levegőhűtő és - melegítő vagy a párásító modul.
A szükséges levegő mennyiség csökkenésére egy akusztikai jelzőrendszer hívja fel a figyelmünket!
 
 

A tiszta levegő előállításához javasolt a Sata 484 aktív szénnel rendelkező szűrőegység használata. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre az övre csatolható aktívszenes szűrő modullal is elérhető a kívánt tisztaságú levegő.

 
További lehetőségek teszik még kényelmesebbé a Sata air vision 5000 használatát.
Szükség szerint melegíthető vagy akár hűthető is a maszkba belépő tiszta levegő. Az ehhez szükséges modulok opcionálisan választhatók, melyekkel akár 16°C –kal melegebb vagy hidegebb levegő is előállítható. 
Szárazabb levegő esetén pedig a párásító modul használatával van lehetőség a maszkba belépő levegő nedvességtartalmának növelésére, melynek mértéke akár 30% is lehet.

 
Mindegyik modul egység gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható az övön található dokkoló részekhez.
 
Amennyiben szeretné valós körülmények között megtapasztalni milyen is a tiszta levegő, regisztráljon egy ingyenes termékbemutatóra az alábbi e-mail címen:
 
 
Kollégáink megkeresik a lehetséges időpontok egyeztetésével.

ARD Color Kft.

2017-11-24 10:18:01
© 2015-2018.

Site by