Hírek

Axalta - Energy Scanner


Az Axalta az új Energy Scannerrel bizonyítja, hogy az
Alacsony Energiaigényű Gyorsjavítási technológiája
csökkenti az energiaköltségeket és a környezeti szénlábnyomot • Az energiaválság, amelyet egyesek az Európában valaha tapasztalt legszélsőségesebbnek neveznek, egyre súlyosbodik. A vállalkozásoknak kettős csapással kell szembenézniük: a rendkívül magas - és növekvő - energiaárakon felül a költségek és az infláció növekedésével. A költségek ellenőrzése ma már a legtöbb vállalkozás napirendjének élén áll, és ez a karosszériaműhelyek esetében sincs másképp, különösen, mivel napi munkájuk elvégzéséhez energiát használnak fel.

  Jim Muse, az Axalta Refinish európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) alelnöke szerint: "A karosszériaműhelyek a saját, egyedi válságukkal néznek szembe. Az energiaköltségeket a műhely azon területén kell kordában tartaniuk, amely a legtöbb energiát használja - a fényezőkabinban. Ahhoz azonban, hogy ellenőrizni tudják ezeket a kiadásokat, először is tudniuk kell, hogy mik a költségek, majd meg kell érteniük, hogy a különböző folyamatok hogyan befolyásolják őket. És itt jövünk mi a képbe. Az Axalta létrehozott egy speciális eszközt, amely már elérhető a piacon, és amelyet kifejezetten erre a célra terveztek: az Axalta Energy Scanner-t."

  Az Axalta Energy Scanner számos változót vizsgál, beleértve a külső levegő hőmérsékletét, a fényezőkabin hőmérsékletét, adott esetben a szárítási hőmérsékletet, a gáz- és áramköltséget, a heti munkák számát, valamint a kabin általános adatait. Ezután az eszköz kiszámítja, hogy a karosszériaműhely mennyi időt takaríthat meg a folyamatok során, és mennyi pénzt takaríthat meg az energiafogyasztáson. Az Axalta Energy Scanner összehasonlítja egy karosszériaüzem jelenlegi festékrendszerének ciklusköltségét az Axalta Alacsony Energiaigényű Gyorsjavítási (FCLE) technológiájának ciklusköltségével, ami egyértelmű kapacitásnövelési lehetőséget, és ezáltal üzleti növekedési lehetőséget tár fel.

  A szabadalmaztatott Alacsony Energiaigényű Gyorsjavítási technológia, ami az Axalta forradalmian új, házon belüli kémiáján alapul, - amely a hőmérsékletet és a környezeti páratartalmat egyaránt felhasználja a szárítási folyamat felgyorsítására -, tökéletes egyensúlyt kínál a nagy sebesség és az alacsony szárítási energiafogyasztás között, miközben a legmagasabb minőségű felületet biztosítja. Bizonyítottan körülbelül 75%-kal csökkenti a közvetlen gázüzemű kombi fényezőkabin üzemeltetésének energiaköltségeit egy tipikus 30 perces, 60C-os szárítási ciklus alapján.

  Az Alacsony Energiaigényű Gyorsjavítási technológia az egyetlen olyan javítófényezési technológia, amely alacsonyabb szárítási hőmérsékleten vagy akár 20C-os levegőn is szárítható, mégis rendelkezik a hagyományos rendszerek termelékenységével. Ez a technológia összhangban van az Axalta 2030-as fenntarthatósági céljaival is, amelyeket 2022-ben tettek közzé, különösen azzal a céllal, amely szerint az Axalta új technológiáinak és innovációs fejlesztéseinek 80%-a fenntarthatósági előnyökkel jár az ügyfelek számára. Az Alacsony Energiaigényű Gyorsjavítási technológia által biztosított csökkentett energiafelhasználás akár 55%-kal csökkenti a karosszériaműhely szénlábnyomát, így a technológia fenntarthatóbbá válik a hagyományos fényezési technológiákhoz képest.

  Muse így következtet: "Az Axalta Energy Scanner eredményeit nem hagyhatják figyelmen kívül az égbe szökő energiaárakkal szembesülő karosszériaműhelyek. A lényeg világos: miért égetnénk pénzt a kabinszárítással? Úttörő Alacsony Energiaigényű Gyorsjavítási technológiánk lehetővé teszi a karosszériaműhelyek számára, hogy csökkentsék energiaköltségeiket és szén-dioxidkibocsátásukat. Ez a legfenntarthatóbb javítófényezési rendszer a piacon."

  Ezt a szabadalmaztatott technológiát az Axalta három globális prémium javítófényező márkája kínálja: Standox, Spies Hecker és Cromax. Ha szeretné megtudni, hogy az Axalta Alacsony Energiaigényű Gyorsjavítási technológiája hogyan segíthet a fényezőműhelyeknek energiaköltséget megtakarítani, kérjük, lépjen kapcsolatba helyi képviselőjével az ARD Color Kft.-nél.
2023-01-16 00:00:00
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu